...

Forbrug og energi

Vil du gerne spare penge ved at opvarme korrekt kan du:

Sætte alle termostater i sammenhængende rum på samme temperatur
Du sparer intet ved at have en enkelt radiator tændt og resten slukket. Tværtimod bruger en radiator, som er fuldt opvarmet mere energi end tre der kører på lav drift.

Hold dørene lukket til køligere rum
Husk altid at holde døren lukket til de rum , hvor du ønsker en lavere rumtemperatur. Varmen søger mod kolde rum og den vil derfor blive dårligere udnyttet hvis dørene er åbne..

Tildæk aldrig radiatorerne.
Er radiatorerne dækket til kan rummet ikke varmes op, selvom man bruger lige så meget varme som man plejer. Stil derfor ingen møbler foran radiatoren,- tør ikke tøj på radiatoren, og dæk ikke radiatoren til. En radiator skal have luft omkring sig.

Luft ud

Luft gerne ud 5-10 minutter om dagen med fuld gennemtræk. En hurtig udluftning har ingen påvirkning på varmeregningen. Ny  tør luft er hurtigere og billigere at opvarme.

Undgå løbende toiletter og vandhaner
Det er rigtigt dyrt når toilettet eller vandhanen løber. Tydlige kalkstriber er tegn på utætheder. Start med at forsøge at afkalkning, og hvis det ikke virker, kontakt da din varmemester.

Invester evt. i et sparebrusehoved
En god sparebruser kan købes for under 200 kr. og nedsætter vandforbruget med op til 50% når du bader. - Det kan man godt mærke på vandregningen,